Heb jij tijd voor een kopje koffie?

/ juni 29, 2017/ Volwassenen/ 0 comments

Gezellig! Samen een kopje koffie of thee met of zonder iets lekkers erbij. Bijkletsen of informatie uitwisselen over van alles en nog wat. Maar Heb jij tijd voor een kopje koffie? Of liever gezegd “neem jij daar tijd voor?” Met 5 tips voor ‘meer’ tijd! 

Te weinig tijd in een dag?

Druk, druk, druk……iedereen is erg druk! De tijd vliegt aan ons voorbij. En toch hebben we allemaal 24 uur , 1440 minuten of 86400 seconden per dag. Niemand heeft meer en niemand minder. En elke dag krijg je weer een nieuwe dosis. Hoe ga jij om met tijd?

Wat is tijd?

Van de week had ik een gesprek met twee jongeren. Ik vroeg ze beiden waar ze aan dachten bij het woord TIJD. De eerste gaf aan: druk, minder vrijheid, race tegen de klok, geeft structuur, overzicht en veiligheid en is nodig om afspraken te maken. De tweede persoon ervoer TIJD als: vrije tijd, doen waar je zin in hebt, vrijheid, elke seconde van je leven nuttig benutten, tijd = rust= ruimte. Hieruit blijkt dat iedereen TIJD anders ervaart.De een ervaart het als stress, terwijl de ander het als vrijheid en ruimte ervaart.

Wie bepaalt jouw agenda?

Mijn vraag aan jou is: ben jij tevreden met de manier waarop jij met die 24 uur, 1440 minuten of 86400 seconden omgaat? Laat jij TIJD van je “afpakken”? Ik merk de laatste tijd dat vele mensen worstelen met de factor TIJD. Het glipt ze uit de vingers. Meestal zijn het “de anderen “ die hun tijd opeisen of bepalen. Maar is dat echt zo? Is het niet zo dat je zelf de regie in handen hebt en dat je jouw eigen TIJD in kunt delen.? Ben jij baas over jouw agenda?

Veranderen

Wanneer jouw antwoord op de laatste vraag ‘nee’ is en je last hebt van tijdsdruk en daardoor dagelijks een opgejaagd gevoel, kun je ieder moment de verandering inzetten. Je kunt kiezen om NU de regie in handen te nemen. Maar hoe doe je dat?

5 TIPS om gemakkelijker keuzes te maken wat je met jouw tijd kunt doen:

  1. Maak een lijst van dingen die jij belangrijk vindt in jouw leven van dit moment. Dus wat zijn jouw doelen, wat is jouw missie?
  2. Maak een volgorde van belangrijkheid. Dus 1 bij hetgeen voor jou de prioriteit heeft. Enz….
  3. Ga eens na bij alles wat je doet of het bijdraagt aan jouw doelen. Wat is ‘vulling’, gewoon omdat je het altijd zo hebt gedaan, wat op dit moment niet meer bijdraagt aan het verwezenlijken van jouw doelen, jouw missie? Besteed daar geen tijd meer aan! Zeg JA tegen jezelf.
  4. Nu heb je een overzicht en weet je wat je het allereerste kunt aanpakken om dichter bij je doelen te komen. Aan de slag!
  5. Vergeet niet in je lijstje om ‘eigen tijd’ op te nemen! Jouw tijd om je batterij weer op te laten op jouw manier.

‘De tijd baart rozen’ hetgeen betekent, dat na verloop van tijd de verandering positieve gevolgen zal hebben. Ik gun het je! Jij ook?

Hulp of advies

Graag help ik je op weg om anders met jouw tijd om te gaan. Ook kan ik je via de numerologie inzichten geven in jouw missie, doelen, valkuilen en het persoonlijk jaar van nu en komende tijd.

Meer weten? Neem gerust contact met me op of maak direct een afspraak!

Laat hier je reactie achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*