‘Mama, mijn hoofd zit vol’

/ december 4, 2017/ Opvoedbureau/ 0 comments

In deze spannende- en drukke maand december hoor ik maar al te vaak dat kinderen kampen met volle hoofden. ‘Mama, mijn hoofd zit vol’ is dan ook de meest gehoorde zin van dit moment. Ik begeleid kinderen waarvan de hoofden vol zitten. Voor deze kinderen is het vaak moeilijk om goed te functioneren in de dagelijkse situaties thuis en op school. Wat kun je hier als ouder aan doen?

Mijn hoofd zit vol

Een vol hoofd is een hoofd waar niets meer bij kan. Iedereen heeft wel eens een vol hoofd. Maar er zijn kinderen die van binnen zo in elkaar zitten dat ze wel heel snel vol raken. Mogelijke gevolgen zijn het snel moe en boos worden, niet meer goed kunnen nadenken of opletten. Ook kunnen ze vaak niet goed uitleggen wat er eigenlijk aan de hand is. Het bemoeilijkt bovendien tevens het samenwerken en het samen spelen. Wat je vaak ziet is dat deze kinderen ook te maken hebben met misverstanden in communicatie, strijd en wederzijds onbegrip.

moe_kind_320x320(Hoog)gevoeligheid

Wanneer een kind (hoog) gevoelig is voor omgevingsfactoren zal het snel vol kunnen lopen. Ervaring leert dat het een valkuil is om uiterlijke kenmerken van informatie-verwerkingsproblemen en hooggevoeligheid als onwil te interpreteren. Er is eerder sprake van onvermogen dan van onwil.

Wat kun je doen?

Houd de maand zo rustig en overzichtelijk mogelijk. Plan genoeg rustmomenten in. Neem je kind bij de hand en ga als ouder op zoek naar een manier om er achter te komen hoe het in het hoofd van je kind werkt, waardoor het vol raakt en wat het nodig heeft om het leeg te maken.

In mijn praktijk adviseer ik ouders en kinderen. Ik vind het belangrijk dat kinderen zelf leren contact te maken met hun eigen lichaam, zodat ze opmerken wanneer het hoofd vol loopt. Ook geef ik ze praktische tips mee naar huis. Meer info? Neem deel aan een van de cursussen of maak een afspraak. De oplossing is maar al te vaak heel dichtbij.

Cursus

Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan cursussen/workshops: de minicursus ” Opvoeden, een prachtige uitdaging!, workshops rond HSP en de Rebozo. Deze laatste, Rebozo-techniek, is prachtige techniek voor een ontspannen kind en kun je als ouder makkelijk in 1 avond eigen maken. Je gaat ervaren hoe je een massagedoek in kunt zetten bij je kind, waardoor het zich volledig kan ontspannen, het hoofd leegt en de dingen van de dag los kan laten. De doek voelt veilig en beschermt, je zoon/dochter zal rustig in slaap vallen.

31 jan & 14 febr             Mini cursus ” Opvoeden, een prachtige uitdaging!”:  Investering € 111,-

6 febr                             Rebozo techniek: Investering €127,50 inclusief  doek (waarde € 49,95)

Aanmelden kan voor 24 januari 2018 via:  info@maureenvandelustgraaf.nl

Laat hier je reactie achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*