Opvoedbureau

VOOR WIE IS HET OPVOEDBUREAU?

Het opvoedbureau is er voor al je vragen over opvoeden. Als ouder/verzorger loop je wel eens tegen een probleem aan. Je weet dat iedere leeftijdsfase zijn eigen uitdagingen heeft. De meeste vraagstukken weet je vaak wel op te lossen. Maar wat doe je wanneer het op een bepaald moment gewoonweg allemaal niet lukt? Dan wil je graag direct advies. Dat kan bij het opvoedbureau van Maureen van de Lustgraaf.

Bij het Opvoedbureau kun je terecht zonder tussenkomst of verwijsbrief van een (huis) arts of een instantie.

Maureen van de Lustgraaf adviseert ouders/begeleiders en professionals via direct advies 06 - 22 180 662, coaching trajecten, begeleiding aan huis of op locatie.

Het opvoedbureau Maureen van de Lustgraaf is gevestigd in Den Haag.

OPVOEDVRAGEN

 • Ik ben als (alleenstaande) ouder moe en uitgeput. Wat kan ik doen om de situatie te veranderen?
 • Ik heb al van alles geprobeerd. Ik weet het niet meer. Wat nu?
 • Mijn kind is steeds boos. Wat te doen?
 • Hoe kan ik het gedrag van mijn kind beter leren begrijpen?
 • Op school wordt mijn kind niet begrepen. Wat nu?
 • Hoe stel ik duidelijke grenzen?
 • Mijn kind is zo bang en teruggetrokken. Hoe help ik haar?
 • Elke nacht weer een nachtmerrie. Wat nu?
 • Elke dag een strijd aan tafel? Hoe wordt het weer gezellig?
 • Mijn kind gaat met tegenzin naar school. Wat kan ik het beste doen?
 • De schoolresultaten blijven achter. Moet ik me zorgen maken?
 • We maken als gezin een stressvolle tijd door. (Bijv. scheiding, overlijden) Hoe regelen we alles goed voor de kinderen?

Professionals

Voor een objectieve kijk en advies van kinderen met problemen sociaal- en emotioneel vlak.

Scholen kunnen bij Maureen van de Lustgraaf terecht voor:

 • Observatie en begeleiding van het individuele kind met problemen op sociaal- en emotioneel vlak
 • Het begeleiden van kinderen en hun ouders met problematieken in thuissituatie
 • Informatie over hooggevoelige kinderen via lezingen en workshops
 • Begeleiden van hooggevoelige kinderen
 • Inzetten tijdens leerlingbespreking en groot overleg

Bij Maureen van de Lustgraaf staat de hulpvraag “Wat heeft dit kind op dit moment nodig?” altijd centraal. Observeren waar het kind sociaal en emotioneel staat, is het fundament waarop gebouwd kan worden. Daarnaast kijkt zij vooral naar de gaven, krachten en mogelijkheden die het kind bezit. Van hieruit kan persoonlijke groei gerealiseerd worden. Haar begeleiding is kindgericht en ter ondersteuning van de ouders, scholen en professionals.

Voordelen

 • Laagdrempelig
 • Er zijn geen wachtlijsten
 • Je krijgt praktische tools waar je direct mee aan de slag kunt
 • Je kiest zelf de begeleidingsvorm en – duur die bij je past
 • Jouw persoonsgegevens worden met zorg behandeld
 • Alle contacten zijn zowel met ouders/professionals als kind vertrouwelijk
 • Zonder toestemming van betrokkenen zal niet met derden gesproken worden
 • We gaan uit van een kortdurend traject

Ervaringen

"Maureen is steengoed. Altijd erg duidelijk en goed in wat ze ziet en voelt. Geeft ook snelle en duidelijke reactie per telefoon of mail. Ze weet mij iedere keer weer gerust te stellen, goede adviezen te geven en doorziet mensen en situaties perfect. Krijg altijd weer kracht en positiviteit om door te gaan als ik Maureen heb gesproken. Dank je." 

"Zij heeft ervoor gezorgd dat zowel ouders als leerkrachten de juiste tips en adviezen ontvangen hebben die van belang zijn voor de begeleiding en opvoeding van onze zoon. Haar inzet heeft er toe geleid dat hij de afgelopen periode enorme stappen heeft gemaakt in zijn ontwikkeling. "

Ervaringen

Ha Maureen. Even een reactie laten weten na een fantastisch consult. Ik had je gebeld over mijn dochter Laura van 17. Ze was altijd een leuk en spontaan kind, maar de laatste tijd was ze depressief, slecht gehumeurden niet echt gezellig. Je vertelde me dat je kon helpen. Omdat Laura goed gebekt is en al verschillende psychologen plat gekletst had, besloot ik met toestemming van Laura naar je toe te komen. Wel een reis van 1,5 uur, dus het was een gok….
Binnen 10 minuten had je de vinger op de zere plek gelegd en kwamen de diepe tranen. Ik herkende mijn kind weer. Ongelooflijk dat je dit in zo’n snelle tijd voor elkaar hebt gekregen. Het donker is niet meer terug geweest bij Laura. We zijn daarna nog 1 x bij je geweest en Laura is nu een vrolijke student! Dank je wel! Je bent een topper! Groeten van M.

“Ondanks een bovengemiddelde intelligentie ondervond onze zoon de nodige leerproblemen op school. Omdat deze structureel van aard werden, hebben we Maureen van de Lustgraaf benaderd. Zij heeft ervoor gezorgd dat zowel ouders als leerkrachten de juiste tips en adviezen ontvangen hebben die van belang zijn voor de begeleiding en opvoeding van onze zoon. Haar inzet heeft er toe geleid dat hij de afgelopen periode enorme stappen heeft gemaakt in zijn ontwikkeling. We hebben de begeleiding en ondersteuning van Maureen dan ook als zeer waardevol ervaren.”

 

 

 

 

 

Telefoon

 MOGELIJKHEDEN

1. Coaching in de praktijk:
Wil je een afspraak maken? Stuur een email met jouw gegevens en je hulpvraag en Maureen belt je binnen 48 uur terug voor het maken van een afspraak. Of neem direct contact op, mob. 0622180662.

Maureen van de Lustgraaf gaat altijd uit van een kortdurend traject.
De coaching en advisering vindt plaats op locatie Den Haag kan worden aangevuld met een huisbezoek. Tarief € 54,- per half uur.

Het is ook mogelijk om een consult te boeken via Skype of telefonisch. Tarief € 44,- per half uur.

2. Mailconsult:   

Heb je een vraag over het gedrag of de opvoeding van je kind? Meld je dan aan voor de e-mail consult en ontvang binnen drie eenvoudige stappen snel een persoonlijk advies. Aanmelden is vrijblijvend.

 1. Omschrijf de situatie en stel jouw persoonlijke vraag.
 2. Je ontvangt binnen één werkdag een reactie van mij waarin ik aangeef of ik je middels een mailconsult verder kan helpen.
 3. Ga je akkoord, dan volgt de betaling. Binnen drie werkdagen na betaling ontvang je per e-mail het persoonlijke advies. Een e-mailconsult bedraagt € 75,- en bestaat uit twee email contactmomenten.

3. Coaching op locatie:
In sommige gevallen is het beter om te kiezen voor coaching op locatie. Dat kan de thuislocatie zijn, maar bijvoorbeeld ook een observatie in een schoolsituatie of samen in gesprek met de leerkracht.
Stuur een email met jouw gegevens en je hulpvraag naar:

info@maureenvandelustgraaf.nl 

Maureen belt je binnen 48 uur terug voor het maken van een afspraak. Tarief € 54,- per half uur excl. reiskosten.

BLOG