Wat is er met mijn kind?

/ juli 2, 2018/ HSP zone, Opvoedbureau/ 0 comments

Wat is er met mijn kind?

Wat is er met mijn kind?

Al een tijdje heb je het gevoel dat je dochter niet lekker in haar vel zit. Je gedachten gaan van ‘ach, dat gaat wel over’ tot ‘misschien iets onder de leden?’ Je negeert het in eerste instantie en gelukkig gaat het een tijdje beter. En dan is het er plotseling weer. Wat is er toch? Zou mijn kind gepest worden? Zou dat het kunnen zijn of is het wat anders? Wat is er met mijn kind?

Je gaat nadenken en terugblikken op de afgelopen tijd. Je hoort van de juf dat ze zich steeds meer terugtrekt en ja … dat gebeurt thuis ook. Ze is erg op zichzelf en op het moment erg futloos. Daarnaast kan ze de laatste tijd thuis ook enorme boze buien hebben en het slapen gaat ronduit slecht. Het is elke avond raak voor het slapen gaan. Ze is niet in bed te krijgen en eenmaal in bed komt ze er steeds weer uit. Je probeert een gesprek met haar aan te gaan, maar ze geeft niet thuis. Er komt niks uit haar. Nu ga je je als ouder toch echt zorgen maken.

Je stapt naar de dokter en na een heleboel onderzoeken blijkt dat er niets aan de hand is. Medisch gezien is alles ok en ga je naar huis met ‘ het zal wel weer over gaan mevrouw”. Jouw onderbuik gevoel vertelt echter wat anders. Natuurlijk ben je opgelucht dat er medisch gezien niets aan de hand is, maar er is gewoon ‘iets’ wat je niet ziet. Dat onrustige gevoel maakt dat je verder gaat speuren.

Wat is er met mijn kind?

Wat is er met mijn kind?

Wat is er met mijn kind?

In je hoofd ga je terug naar de afgelopen jaren. Hoe was de geboorte en het eerste jaar? Ze huilde eigenlijk wel heel veel. Maar ja, dat hoort bij een baby toch? De eerste stapjes en de eerste woorden, niets mis mee. Ze was altijd al een bescheiden meisje dat eerst de kat uit de boom wilde kijken. Je weet nog dat wanneer je op een kinderverjaardag was, ze continue bij je hing. Op schoot, hangend aan je been, maar spelen met andere kinderen ho maar! Je leerde het langzaam te accepteren, omdat dwingen het averechtse effect had. En ja wanneer je naar huis wilde, was zij net 10 minuten lekker aan het spelen. Oké, dan maar wat langer blijven. Hoe gingen de eerste momenten op de peuterspeelzaal en de basisschool? En zo puzzel je een hele tijd door. Een proces van weken.

Je spreekt ook met Antoinette, de moeder van haar beste vriendinnetje. Het meisje zou haar tweelingzus kunnen zijn, want wat lijken die twee in doen en laten op elkaar. Ze kunnen spelen zonder soms één woord te zeggen. Heel apart. Er volgen vele gesprekken met Antoinette. Een fijne vrouw waarmee je prettige diepgaande gesprekken hebt.

HS wattes?

Op een dag vraagt zij: “ Vraag jij je wel eens af of je dochter een HSP’er is?” Je kijkt haar met grote ogen aan en stamelt: “ Een HS-wattes?” Zij begint te vertellen over HSP, hooggevoelige kinderen en je krijgt vervolgens een enorm kippenvelmoment. Haar woorden klinken als muziek in de oren. Jeetje, dit resoneert!

Je gaat naar huis en duikt gelijk achter de computer. Wat is er veel te vinden. Je begint te lezen en voelt je net een spons. Vervolgens ga je naar buiten om vervolgens een uur voor je uit te staren. Het lijkt alsof alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen. De dagen erna absorbeer je nog meer informatie. En dan komen de vragen:

  • Wat doe ik wel….en wat niet?
  • Oké, ze is hooggevoelig. Maar wat nu?
  • Wat moet ik weten, wat kan ik doen?
  • Ga ik het de juf vertellen?
  • Oh help, hoe zal men op dit bericht reageren?

Wat is er met mijn kind?

Het antwoord op deze vraag is je nu duidelijk. Alleen het hoe en wat nog niet. Het voelt als zwemmen in het diepe zonder zwemdiploma. Je dochter hooggevoelig, een prima constatering, maar er rijzen alleen maar meer vragen.

” Hoe meer ik leer, hoe meer ik mezelf realiseer dat ik eigenlijk niets weet.” Albert Einstein

Om de juiste handvatten te krijgen besluit je om hulp in te schakelen. En dan kom je in een warm bad van herkenning terecht. ‘Wat is er met mijn kind?’ …..ze is hooggevoelig en dat is een gave! En dat is niet het enige wat ik heb ontdekt!

Meer over hooggevoelige kinderen

Meer lezen over hooggevoelige kinderen? Kijk in de HSP-zone of lees ook het verhaal van een dag uit het leven van een hooggevoelig kind Door de ogen van een hooggevoelig kind

Boeken over hooggevoelige kinderen

Begeleiding

Op de vraag ‘Wat is er met mijn kind?’ krijg je uitgebreid antwoord tijdens de zomerworkshop.  Opvoedbureau ‘Maureen van de Lustgraaf’ organiseert namelijk op 30 juli a.s. de zomerworkshop: “Meer inzicht in het hooggevoelige kind”

Deze workshop is voor jou bedoeld als je:
• ‘worstelt’ met het opvoeden van hooggevoelige kinderen
• niet weet of jouw kind hooggevoelig is
• je zorgen maakt over de sensitiviteit van het kind
• handvatten zoekt om met het hooggevoelige kind om te gaan
• met niemand over jouw hooggevoelige kind kunt praten
• merkt dat je kind niet begrepen wordt op school
• jezelf wilt ontwikkelen op dit gebied
• je kind paranormale gaven heeft
• kind vaak boos is en zich onbegrepen voelt
• je zorgen maakt omdat je kind zich regelmatig terugtrekt
• kind angsten heeft
• vaak van je kind hoort dat het een ‘vol’ hoofd heeft

Datum   : 30 juli 2018
Tijd        : 10.30 uur tot 16.30 uur
Locatie  : Vordenseweg 1 C, 7231 PA Warnsveld
Prijs       : € 144,-

Workshop in een kleine setting van max. 8 personen.
Neem je een tweede persoon mee? Dan betaal je € 130,- pp.
Inschrijven per mail naar info@maureenvandelustgraaf.nl
Wil je meer weten? Bel met 06 – 22 180 662

Persoonlijke begeleiding

Ook kun je kiezen voor een persoonlijke begeleiding. Kijk hiervoor op deze site: onderaan bij mogelijkheden

Laat hier je reactie achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*