Hoe gaat het met jouw moestuin?

/ maart 17, 2015/ Hooggevoelige kinderen/ 0 comments

Met 13 tips voor kinderen met eetproblemen en het belang van de juiste voeding voor hooggevoelige kinderen!

Ik heb nog nooit zoveel volwassenen gehoord die vol lof en enthousiasme spraken over de actie van Albert Heijn. In heel Nederland wordt druk gezaaid, het hele gezin is er druk mee. Prachtig!

Het allermooiste vind ik dat kinderen zien wat er met een zaadje gebeurt. In de tijd dat ik voor de klas stond, bleek regelmatig dat kinderen geen idee hadden hoe alles groeide en wat je ervoor moest doen. Er waren kinderen die dachten dat groente in zakjes groeide. Tja, zo koop je dat toch in de winkel. Net zoals je geld uit de muur haalt. Geweldig die kinderlogica.

stockvault-fruits-and-vegetables139284Oogsten

De aandacht voor onze voeding is een andere waardevolle bijkomstigheid. Want hoe leuk is het wanneer je straks al het gezaaide zelf kunt oogsten? Een stimulans voor kinderen om wellicht iets nieuws te gaan proeven en zo hun smaken uit te breiden.

Hooggevoelige kinderen en voeding

Steeds meer hooggevoelige kinderen hebben moeite met eten en het verdragen ervan. Dit in combinatie met allergieën, buikpijn, uitslag, druk gedrag of onrust, vermoeidheid, hoofdpijn enz.

De kinderen van nu leven sterk vanuit hun gevoel en intuïtie. Ze weten vaak van binnen wat goed voor hen is en wat niet. Ik heb het dan over voeding en niet over lekkernijen zoals koek, snoep, chips enz. Je ziet steeds meer kinderen een bewuste keuze maken en dus bepaald eten afwijzen. Dit kan aan tafel voor de nodige problemen zorgen. Maak er geen strijd van. Kijk voor tips onderaan dit bericht!

Zo zijn er genoeg kinderen die niets hebben met: eieren, melkproducten, tarwe, gluten enz. Een duidelijk en sterk signaal waar je als ouder iets mee mag.

Voeding = energie

Voeding is energie en elk product heeft zijn eigen energie (trilling). Voeding is niet alleen wat we lekker vinden, maar vooral een brandstof en energie voor ons lichaam. Veel van het voedsel wat we in winkels vinden is bespoten, bewerkt door het toevoegen van kunstmatige stoffen ( kant en klaar maaltijden, kruidenmixen enz) en wellicht thuis klaargemaakt in de magnetron. Hierdoor heeft het een lagere energie(trilling).

Hooggevoelige /nieuwetijds kinderen hebben een hoge(re) energie. Het eten van bovengenoemd voedsel is een van de redenen waarom deze kinderen moeite hebben om deze producten te eten en/of verteren. Het lichaam van deze kinderen reageert sterk op bewerkt eten.

Wees als ouder dus bewust van wat je koopt!

Het belang van de juiste voeding

Ik schiet even een zijweg in.Wanneer je een auto hebt, weet je dat er brandstof in de tank moet zitten alvorens je op pad gaat. Van belang is ook dat je de juiste brandstof tankt. Als je per ongeluk diesel tankt i.p.v. euro loodvrij, dan heb je toch echt een probleem.

Ons lichaam is ons voertuig. Hooggevoelige kinderen hebben geen “standaard” voertuig, maar zijn anders afgesteld. Het is belangrijk om er achter te komen welke brandstof goed is voor jouw kind. Soms is dat een ontdekkingstocht, die je samen met je kind onderneemt. Luisteren naar (het lichaam van) je kind is een belangrijk uitgangspunt.

Hoe gaat het met jouw moestuin?

Door bezig te zijn met de moestuintjes kunnen we (weer) stil staan bij hetgeen we eten. De kinderen van nu zijn daar heel gevoelig voor! Dat wil niet zeggen dat alles wat ze zaaien en oogsten ook daadwerkelijk door hun wordt gegeten.

Door samen aan de slag te gaan kweek je liefde voor de natuur, het proces van groeien en het belang van het bereiden van een gezonde maaltijd.Ik wens jullie veel plezier in jullie moestuin!

Heb je altijd strijd aan tafel? Heeft jouw kind eetproblemen?

Klik dan hier en ontvang direct 13 tips.

 

Laat hier je reactie achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*